Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan heeft meer dan 50 likes gehaald en wordt getoetst op haalbaarheid.

De Cuserstraat Fietsstraat auto te gast

Door: Derk van Kampen
29 juni 2020

Het doel is om de Cuserstraat om te vormen tot een veilige straat voor kinderen. Fietsstraat, auto's mogen maximaal 30 km/uur.

Aanvraag voor aanpassing auto straat: de Cuserstraat naar een fiets straat
 
Bij deze willen wij graag mede namens de basisschool st Jozef school, Amsterdam willen aanvragen of de Cuserstraat omgevormd kan worden tot een fiets straat met auto te gast. 
Dus auto’s mogen er nog steeds komen, maar maximaal 30 km/uur. 
Bv de Sarphatistraat, Amsterdam is ons reeds voorgegaan. 
 
Mede gezien de corona is er van uit de school een extra verzoek om kinderen zo veel mogelijk naar school te laten fietsen. Daarnaast gezien toenemende obesitas onder de jeugd is dit erg belangrijk. Helaas is de Cuserstraat een gevaarlijke barrière voor basisschool leerlingen uit Buitenveldert richting de st Jozef school. Het zou dus voor de veiligheid van de kinderen zeer veel schelen als dit een fiets straat zou worden. Kinderen zouden dan veel makkelijker zelf naar school kunnen ipv nu vaak met de auto afgezet worden. Daarnaast zal speeltuin, Goudenstein, buitenveldert ook veiliger bereikbaar worden.
 
Het CSB (middelbare school) is de 2e school welke direct aan de Cuserstraat ligt. Voor de veiligheid van de middelbare scholieren zou een fietsstraat een forse verbetering zijn. 
 
Door het kaarsrechte traject en enkel een paar minimale drempels wordt het regelmatig door auto's als racebaan gebruikt wordt. 

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
albert van kampen | 29 juni 2020 22:10

Genoeg auto alternatieven, dus heel mooi voorstel

Reageren


hetty van Kampen | 30 juni 2020 08:04

Bewegen is het belangrijkste voor elke leeftijdsgroep

Reageren


hetty van Kampen | 30 juni 2020 08:11

Ik ben voor omdat elk leven telt

Reageren


Edy Sarlui | 30 juni 2020 10:52

Er is maar 1 Max Verstappen,maar veel anderen,die zich zo voelen.Bescherm onze kinderen en kleinkinderen.

Reageren


M Alphen | 30 juni 2020 17:21

Ik fiets hier dagelijks met mijn dochter. Regelmatig passeren er snelheidsduivels. Door het vele verkeer voelt mijn dochter (9) zich niet comfortabel om alleen de Cuserstraat over te steken.

Reageren


Barend van Leeuwen | 1 juli 2020 15:29

Hoewel ik voor ben, vind ik dat de buurtbudget niet hiervoor gebruikt dient te worden. Op de begroting van de gemeente Amsterdam staat ruim een half miljard voor verkeer en veiligheid. Daarnaast valt "leefbaarheid voor iedereen" onder 1 van de top prioriteiten van stadsdeel Zuid. Een weg via de gemeente lijkt mij een betere weg om wat aan deze kwestie te doen.

Reageren


Josine Cornelissens | 2 juli 2020 08:31

Auto's rijden in de Cuserstraat zo vreselijk hard (soms wel 70, 80) dat dit een gevaar oplevert voor de vele fietsende kinderen.

Reageren


Josine Cornelissens | 2 juli 2020 08:34

De auto's rijden zo hard in deze straat dat dit een gevaar oplevert voor de gebruikers van de straat.

Reageren


Juan Diego Quesada | 4 juli 2020 10:01

Veiligheid van onze kinderen als eerste prioriteit. Auto's vaak respecteren niet de maximum snelheid bij de zebrapad en geven geen voorrang om jonge fietsers over te kunnen steken. Jonge kinderen zouden alleen mogen kunnen veilig naar de school.

Reageren


paula maring | 8 juli 2020 15:52

Levensgevaarlijke straat! Hard gereden door auto’s die ook regelmatig over de fietspaden rijden . Fietspaden onderdeel van de rijbaan waardoor levensgevaarlijke situaties onstaan voor naast elkaar rijdende (en kinderen soms slingerend) fietsers. Rond de haal en breng tijden van de kinderen helemaal dramatisch, ook ‘spits’ voor autoverkeer wat oversteken zeer onveilig maakt. Wordt vaak even lekker als snelle route gebruikt door auto verkeer ( ook scooters levensgevaarlijk) en idd als racebaan

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel