Spring naar inhoud
Dit plan kreeg minder dan 50 likes

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan kreeg minder dan 50 likes en gaat niet door naar de volgende ronde.

Mountainbike pad Zuid As

Door: Niels Ligthart
10 juni 2020

Een mountainbike track aanleggen in het park dat over de A10 wordt aangelegd.

Voor de sportieve Amsterdammer met een mountainbike is er op dit moment weinig te doen in en rond Amsterdam. Wat zou het mooi zijn om in het park dat over de A10 wordt aangelegd een vrij liggend, single track mountainbike pad aan te leggen! Er komt hoogteverschil neem ik aan en met veel slingers en bochten, onderdoorgangen en bruggetjes zou er een mooi pad aangelegd kunnen worden zonder dat andere gebruikers daar last van hoeven hebben. Dat zou een sportieve impuls aan de Zuidas en Amsterdam in zijn geheel kunnen geven en de druk van de ronde Hoep af kunnen nemen.
Natuurlijk weet ik niet of dit past in de tijdslijnen van dit project, of het beschikbare budget voor aanleg. Maar het beheer wordt vaak door vrijwilligers gedaan en daar zou een club voor opgericht kunnen worden.
Er is een ontwerper nodig die binnen de bestaande plannen voor het gebied een track zou kunnen ontwerpen met hoogteverschil en de nodige bochten en ongelijke kruisingen met andere verkeersstromen.
Het doel is om Amsterdammers aan het sporten te krijgen en onnodig autoverkeer naar Hilversum of de Utrechtse Heuvelrug te voorkomen. Bovendien zou het een uniek project zijn in de wereld om op zo'n locatie zo'n plan uit te voeren! De aanleg en het onderhoud zouden gedeeltelijk kunnen worden bekostigd door mountainbikes te verhuren voor bezoekers.
Voor wat betreft de planning kan het ontwerp in ieder geval gemaakt worden. De uitvoering zal langer op zich laten wachten voordat de A10 overdekt is helaas... ik hoop toch dat dit plan mee kan dingen of iig aandacht krijgt bij de definitieve uitwerking van de plannen van de overdekking van de A10.


Sportieve groet,
Niels Ligthart

Argumenten

Argumenten voor

Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel