Spring naar inhoud
Dit plan kreeg minder dan 50 likes

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan kreeg minder dan 50 likes en gaat niet door naar de volgende ronde.

Buurtmoestuin (Community Garden)

Door: Anne Marie Kueter
6 juni 2020

In de buurtmoestuin komen bewoners op een sociale manier samen en zorgen hiermee voor een mooi en bruikbaar stukje groen in de wijk.

English summary below

- Wat wilt u doen en hoe?
Op de hoek van de Amstelveenseweg en de Cueserstraat (achter bloemenkiosk Alice) ligt een perfect stukje groen voor de buurtmoestuin. Er staan al een aantal mooie bomen, en het nu rommelige struikgewas kan plaatsmaken voor de moestuin. Er zal een klein pleintje worden aangelegd met daarop bankjes of een picnic tafel, daaromheen komen de moestuinbedden, er zullen ook een aantal verhoogde moestuinbakken worden geplaatst zodat ook de oudere buurtbewoners hier gemakkelijk kunnen tuinieren.

In de moestuin kunnen bewoners groente, kruiden en bloemen kweken - de opbrengst zal worden voordeeld onder de deelnemers en worden uitgedeeld aan andere bewoners.

- Wie of wat heeft u daar bij nodig?
Hulp van de gemeente is nodig voor de aanleg van de buurtmoestuin, het verwijderen van het struikgewas, de aanleg van een klein pleintje en waterpunt, en de plaatsing van bankjes of picnic tafel. Buurtbewoners kunnen helpen met het aanleggen van de moestuinbedden en het plaatsen van de verhoogde moestuinbakken.

De buurtmoestuin zal worden onderhouden door enthousiaste buurtbewoners. De gemeente zal een a twee keer per jaar helpen met groot onderhoud.

- Wat wilt u ermee bereiken?
De moestuin zorgt voor meer verbinding tussen bewoners van Buitenveldert en is een plek waar jong en oud samen komen. Daarnaast zal de biodiversiteit toenemen en onstaat er een mooie groene plek waar alle buurtbewoners en de vele voorbijgangers van kunnen genieten.

- Voor wie is uw plan bedoeld?
De buurtmoestuin is in eerste instantie bedoeld voor bewoners uit de buurt, op de Bolestein staan veel flats en de meeste buurtbewoners hebben dan ook alleen een klein balkon. De buurtmoestuin geeft deze bewoners een plek om op een sociale manier met de natuur bezig te zijn.

- Wat is de planning van uw projectplan?
 
In het najaar van 2020 kan worden begonnen met de aanleg van de buurtmoestein, te beginnen met het verwijderen van het struikgewas, het aanleggen van het terras, plaatsen van een waterpunt, en het plaatsen van de bankjes  of picnic tafel. Daarna kunnen de moestuinbedden en bakken worden voorbereidn en geplaatst. Eventueel kan in het najaar al worden begonnen met planten en zaaien. In het voorjaar van 2021 zullen de bewonders een gezellige openingsdag organiseren. 

English summary: 
The Community Garden on the corner of the Amstelveenseweg and the Cueserstraat will create a beautiful green space. Community members can come together to garden, growing their own herbs, vegetables, and flowers - or to simply enjoy nature. A small square with some benches will be surrounded by the garden, which will include some raised vegetable gardens, which will enable older people to enjoy working in the community garden as well. Argumenten

Argumenten voor

Derek De Gruijter | 6 juni 2020 13:53

Ik mis een plek om te tuinieren en een moestuin kan ik zelf niet betalenAnne Marie Kueter | 6 juni 2020 17:04

Ik heb per ongeluk het vlaggetje verkeerd geplaatst .. die moet staan op de hoek Amstelveenseweg en Cuserstraat.Argumenten tegen

Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel