Spring naar inhoud
Dit plan kreeg minder dan 50 likes

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan kreeg minder dan 50 likes en gaat niet door naar de volgende ronde.

De Pluktuin

Door: Florine Marinelli
1 juni 2020

In de pluktuin komen buurtbewoners dichter bij elkaar door samen een tuin te onderhouden en de producten die het voorbrengt te delen

Wat wilt u doen en hoe?
In de Groningenstraat is een groot stuk stoep, veel breder dan nodig. Door het aanleggen van een pluktuin kunnen mensen met elkaar in contact komen en neemt de biodiversiteit toe. De pluktuin ziet er als volgt uit: over een lengte van zo’n 100 meter liggen er meerdere stroken waarop verschillende soorten fruit, bloemen en kruiden groeien.  Vanaf het waterpunt kan men met een emmer of gieter door de tuin lopen en alles onderhouden. Het geheel is middels een houtsnipper pad bereikbaar en mensen uit de buurt kunnen naar wens hier fruit, bloemen en kruiden komen plukken. 

Wie of wat heeft u daar bij nodig?
Aanleg tuin: dit kan door mensen uit de buurt in samenwerking met de gemeente gedaan kunnen worden

Onderhoud tuin: het zou fantastisch zijn als het dagelijks onderhoud door enthousiaste mensen uit de buurt kan worden opgepakt. Een of twee keer per jaar zou er dan vanuit de gemeente wat grootschaliger onderhoud gedaan kunnen worden.


Wat wilt u ermee bereiken?
Door de aanleg van deze tuin kunnen kinderen uit de buurt meehelpen met het onderhouden van een kruidentuin, kunnen ze zien wat er nodig is om een appel of een framboos te laten groeien en spelenderwijs meer vertrouwd raken met de natuur. Voor volwassenen biedt deze pluktuin een mogelijkheid om meer met elkaar in contact te komen en op een laagdrempelige manier meer bezig te zijn met de natuur om hen heen. Voor de stad en de wijk betekent dit vergroening en een toename van de biodiversiteit. 


Voor wie is uw plan bedoeld?
Het plan is bedoeld voor alle mensen die in Buitenveldert wonen en op de zuidas, om dichter bij de natuur te zijn en meer met elkaar in contact  te komen.
Om er voor te zorgen dat het ook op de lange termijn stand kan blijven houden wordt er een dagelijks bestuur opgericht. 


Wat is de planning van uw projectplan? Let op, een plan moet binnen een jaar nadat erop is gestemd en het heeft gewonnen, worden uitgevoerd.
Vanaf februari/maart 2021 kan er begonnen worden met het aanleggen van de pluktuin. In de maanden en jaren daarna zal het verder uitgroeien tot een organisch geheel waarbij de mensen uit de buurt hand in hand kunnen samenwerken aan het onderhouden van deze nieuwe natuur in de stad.
Argumenten

Argumenten voor

Nathalie Van Nieuwland | 26 juni 2020 01:17

Vind het een heel goed idee, lijkt me ook een goed idee om wat bankjes of zitjes erbij te plaatsen en een vuilnisbakArgumenten tegen

Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel